Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili revani, muhallebi ile birbirine çok yakışan revani tatlısını özel günlerinizde yapabilirsiniz. Hazırlanması kolay olan revani tatlısı, lezzet bakımından da bir o kadar güzeldir. Kek türü olarak hazırlanan revani, şerbet ile buluştuğunda ve muhallebi ilave edildiğinde tadına doyum olmayacak niteliktedir.

Malzemeler

Revani İçin Gerekli Malzemeler
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı un
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon rendesi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Muhallebi İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket krem şanti (En son kullanılacak)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tane yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
Şerbet İçin Gerekli Malzemeler
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon rendesi
Muhallebili Revani Nasıl Yapılır?

Muhallebi Hazırlığı

Muhallebili revaninin hazırlanmasına muhallebi ile başlayalım ve soğuması için bekletelim. Muhallebi için uygun büyüklükte bir tencere alalım ve içerisine süt hariç muhallebi malzemelerini ilave edelim. Orta sıcaklıkta olan ocağın üzerine tencereye alalım ve içerisine yavaş yavaş süt ilavesi yapalım. Bu aşamada sütü sürekli karıştırmaya özen gösterelim. Kısık ateşte muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirelim ve kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Muhallebi soğuduktan sonra içerisine bir paket krem şantiyi ilave edelim ve mikser ile muhallebiyi çırpalım. Muhallebi akışkan bir kıvama geldiğinde bir kenara kaldırıp bekletelim.

Revani Hamurunun Hazırlığı

Revani için üç tane yumurta ve şekeri bir karıştırma kabının içerisine çırpalım. Mikser ile köpük kıvamına gelene dek yumurtayı çırpmaya devam edelim. Köpük kıvamına geldikten sonra diğer malzemelerin hepsini karıştırma kabının içerisine ilave edelim ve tel çırpıcı ile işlemi sürdürelim. Tel karıştırma çırpıcı ile karıştırılan revani hamurunun çok akışkan veya çok sert olmamasına dikkat edelim. Kare veya yuvarlak bir fırın tepsisinin her tarafını sıvı yağ ile yağlayın. Hazırlanmış olan revaniyi fırın tepsisine dökelim ve tepsiyi sallayalım. 185 derecelik fırına revaniyi gönderelim ve fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirelim. Sürenin ardından pişip pişmediğini kontrol edelim ve pişmişse fırından alalım. Pişmiş olan revaniyi soğuması için bir kenara kaldıralım ve bu arada şerbeti hazırlamaya geçelim.

Şerbet Hazırlığı

Şerbet için uygun büyüklükte bir pişirme tenceresi alalım ve içerisine toz şeker ile suyu ilave edelim. Şerbeti ocağın üzerine koyup kaynatalım ve şerbet koyulaşınca içerisine limon suyu ilave edelim. Ocağın üzerine limon suyunu ilave ettikten sonra birkaç dakika daha kaynatıp şerbetin altını kapatalım. Şerbetin ilk sıcaklığı çıktığında soğumuş olan revaninin üzerine gezdirelim. Tatlı şerbetini çektikten 15 dakika sonra hazırlanmış muhallebiyi tatlının üzerine döküp spatula ile her tarafına muhallebiyi sürelim. Hazır hale gelmiş olan tatlıyı buzdolabına kaldırıp 15 dakika kadar dinlendirelim ve sürenin ardından dilimleyip sunum yapalım.

Ekstra Bilgiler

Revani tatlısının daha lezzetli olması için şerbetin tamamen soğumasını bekleyin. Ayrıca, tatlının üzerine fındık, badem veya ceviz serpiştirerek sunumunuzu daha görsel hale getirebilirsiniz. Muhallebinin kıvamını ayarlamak için süt miktarını kontrol etmeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri