Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani

Yoğurtsuz revani, son dönemlerde özellikle hanımların altın günlerinde büyük ilgi gören bir tatlı tarifidir. Hem lezzeti hem de kolay ve hızlı hazırlanışı bakımından, hanımların tarif defterlerinde hızla popüler hale gelmiştir. Siz de bu tarifi habersiz gelen misafirleriniz için veya ufak tatlı krizlerinizi gidermek için çabucak yapıp servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yoğurtsuz Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 6-7 yemek kaşığı un
  • Alabildiği kadar irmik (Minimum 2 su bardağı)

Şerbet İçin

  • 2-2.5 su bardağı şeker
  • 3-4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Yoğurtsuz Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Şerbet Hazırlığı

İlk aşama olarak, daha sonra vakit kaybetmemek için tatlının şerbetini hazırlayalım. Şekeri orta boy bir tencereye boşaltalım ve suyu da üzerine ekledikten sonra kısık ateşte kaynatalım. Şerbetimiz minimum 5 dakika kaynadıktan sonra üzerine limon suyunu ekleyelim. Ardından 2-3 dakika daha kaynatalım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.

Hamur Hazırlığı

Yumurta ve şekeri bir süre çırpalım. Karışım köpürüp beyaz renk alana dek çırpma işlemine devam edelim. Ardından sırasıyla sıvı yağ ve sütü ekleyelim. Bir süre daha çırptıktan sonra limon kabuğu rendesini, unu ve irmiği karışıma ekleyelim. En son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice karıştıralım.

Fırınlama

Hamurumuzu daha önce yağladığımız tepsiye güzelce yayalım. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında, kekin üzeri pembeleşene dek pişirelim. Keki fırından çıkardıktan sonra, 5 dakika bekleyip üzerine şerbeti dökelim. Kekin hamur olmaması için şerbetin kek üzerine dökülmesi sırasında kekin sıcak olmaması gerekmektedir.

Servis Önerisi

Tercihen üzerine Hindistan cevizi ekleyerek servis edebilirsiniz. Yoğurtsuz revani tatlımız hazır, afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Yoğurtsuz revani, klasik revani tarifine göre daha hafif bir tatlıdır. Yoğurt kullanılmaması, tatlının daha az yoğun olmasını sağlar ve daha ferah bir lezzet sunar. Bu tarif, hem pratik yapımı hem de lezzetiyle misafirlerinizin beğenisini kazanacaktır. Ayrıca, tatlıyı bir gün önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirmek, şerbetin iyice çekilmesini sağlayarak daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri