Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri
26 Haziran 2024

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani

Tatlıyla arası iyi olmayanlar ve damak tadına hafif tatlılar uyanlar için harika bir tarifim var: Süt Şerbetli Revani. Revani tatlısını hiç sütle denediniz mi? İnanın hem çok daha lezzetli hem de daha hafif bir tatlı oluyor.

Süt Şerbetli Revani İçin Gereken Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin

Süt Şerbeti İçin Gereken Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı ılık süt

Süt Şerbetli Revani Tatlısı Nasıl Yapılır?

Öncelikle, toz şekeri derin bir kaba koyup üzerine 4 adet yumurtayı kırıyoruz. Bir mikser yardımı ile yumurtalar iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı ve yoğurdu da ilave edip biraz daha mikserle çırpıyoruz. İrmiği ekledikten sonra biraz kaşık ile karıştırıyoruz. Son olarak, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip revani hamurunu iyice karıştırıyoruz (isteyen mikser kullanabilir fakat çok yavaş seviyede çırpmak şartı ile).

Revani hamurunu hafif yağlanmış bir borcama döküyoruz. Borcamı biraz sağa ve sola sallayarak revani hamurunun borcam içinde düz bir şekil almasını sağlıyoruz. Fırını 170 derecede açıp ısıttıktan sonra revani hamurunu fırına atıyoruz ve üzeri kabarıncaya ve kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Revani hamuru fırında pişerken, tatlının süt şerbetini hazırlamaya başlıyoruz. Süt ve toz şekeri bir tencereye koyup ocağı açıyoruz. Şekerler eriyinceye dek şerbeti karıştırarak ısıtıyoruz. Fırından çıkardığımız revani kekini 5-10 dakika soğutuyoruz. Şerbetimiz ılıkken revaninin üzerine yavaş yavaş döküyoruz. Bir süre dolapta dinlendirdikten sonra Süt Şerbetli Revani tatlınız servise hazır olacaktır.

Afiyet Olsun.

Ekstra Bilgiler

Revani tatlısının tarihi Osmanlı mutfağına kadar dayanır. Geleneksel olarak şeker şerbeti ile yapılır ancak süt şerbeti ile yapılan versiyonu da oldukça popülerdir. Süt şerbetli revani, hafifliği ve lezzetiyle tercih edilir. Misafirlerinize sunabileceğiniz bu tatlı, hem görsel hem de lezzet açısından tam not alacaktır.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Pudingli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri