Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri
06 Temmuz 2024

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani

Kremalı revani, diğer tatlılara göre daha hafif bir lezzet sunar. Beş çaylarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Revani, birkaç farklı şekilde yapılabilse de, kremalı revani çoğunlukla tercih edilen bir türüdür.

Kremalı Revani Malzemeleri

  • 4 adet yumurta
  • 2 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı irmik
  • 1 kahve fincanı şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz

Kremalı Revaninin Şerbeti İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 6-7 damla limon suyu

Krema Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
  • 200 ml süt kreması

Kremalı Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle, şerbetinin soğuması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlamak doğru olacaktır. Bir tencereye şeker ve suyu koyup kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin altını kısın, limon suyunu ekleyin ve 10-15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Daha sonra ocaktan indirip soğumaya bırakın.

Hamur için, öncelikle yumurtaların sarısını ve beyazını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazına tuzu ekleyip kar gibi olana kadar çırpın. Yumurta sarısını da şekerle beraber çırpın. Bu çırpma işlemi, yumurta sarısı mayonez kıvamına gelene kadar devam etmelidir. Çırpılan yumurta sarısına un, irmik ve kabartma tozunu ekleyip 1-2 dakika daha çırpın. Ancak bu aşamada, mikser yerine bir el çırpıcısıyla karıştırılmalıdır. Daha sonra yumurta aklarını da ekleyip biraz daha karıştırın.

Yağlanmış tepsi ya da kalıba hamur harcını dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, 2-3 dakika bekletip soğuyan şerbeti dökün. Şerbetin revaninin her tarafını ıslattığına dikkat edin. 15 dakika sonra revani tepsideyse dilimleyin, kalıptaysa kalıbı ters çevirip çıkarın. Daha sonra servis yapacağınız tabağa alın. Süt kreması ve pudra şekerini de çırpın, servis tabağına aldığınız revaninin üzerini süsleyip servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Kremalı revaninizi daha da lezzetlendirmek için üzerine hindistan cevizi veya çekilmiş fındık serpebilirsiniz. Ayrıca, tatlınızın daha hafif ve ferah bir tat sunması için şerbetine birkaç damla portakal suyu ekleyebilirsiniz. Tatlınızı buzdolabında birkaç saat dinlendirirseniz, kremanın daha iyi oturmasını sağlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri