Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri
27 Haziran 2024

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani

Kakaolu revani, hazırlanması oldukça kolay olmasına rağmen şahane bir lezzete sahip olan bir tatlıdır. Şerbetli tatlılar arasında yer alan kakaolu revani ile akşam yemeği sonrası, kabul günleri ve özellikle canınız ne zaman tatlı çekerse çarçabuk hazırlanabilecek bu enfes tatlıyı yaparak vazgeçilmez tatlılar arasında yer verebilirsiniz.

Kakaolu Revani İçin Malzemeler

  • 5 tane oda sıcaklığında bekletilmiş yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çay bardağı irmik
  • 2 çay bardağı dövülmüş çam fıstığı
  • 80 gr eritilmiş bitter çikolata (Bir paket)
  • 2 su bardağı elenmiş un
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu

Kakaolu Revani Üzeri İçin

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti

Kakaolu Revani Şerbeti İçin

  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Kakaolu Revani Nasıl Yapılır?

Kakaolu revani yapımına öncelikle şerbetimizi kaynatarak başlamak için uygun bir tencereye toz şekeri ekleyip üzerine 4,5 su bardağı ılık su ilave ederek karıştırın ve tencereyi ocağa alın. Şerbeti önce yüksek ateşte kaynattıktan sonra ocağı kısarak şerbet koyulaşıp kıvama gelinceye kadar kaynatın. Kıvam alan şerbeti ocaktan almadan 3-5 dakika önce üzerine limon suyu ekleyip karıştırarak birkaç taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğuması için bir kenarda bekletin.

Şerbetimizin ardından revanimizin keki için çırpma kabımıza ilk olarak yumurtaları kırarak üzerine toz şeker ekleyin ve bir mikser yardımıyla karışım köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Daha sonra sulu karışımın üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek mikser yardımıyla karıştırmaya devam edin. Çırpılan karışıma irmik, un ve kabartma tozu ile eritilmiş çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Ardından üzerine kakao, dövülmüş çam fıstığı ile portakal kabuğu rendesini ekleyerek tekrar kek hamurunu pürüzsüz ve akışkan bir kıvama gelinceye kadar çırpın. Son olarak, tüm aşamaları tamamlanan hamurunuzu iyice yağladığınız cam dikdörtgen bir fırın kabına dökün. Revani hamurunuzu önceden 200 derecede ısıtılmış fırına sürerek altı üstü kızarıncaya kadar pişirin ve fırından çıkarın.

Revani kekinin ilk sıcaklığının çıkmasını bekledikten sonra üzerine bekletilerek soğutulan şerbeti yavaş yavaş gezdirerek dökün. Tatlınız şerbetini iyice çekinceye kadar bir kenarda bekletin. Ardından kakaolu revaninin krem şantisi için bir kaba soğuk süt ve 1 paket sade krem şantiyi ekleyerek mikser yardımıyla koyulaşıp kıvama gelinceye kadar çırpın ve buzdolabında 2-3 saat kadar sertleşmesi için bekletin. Şerbetini çekerek servise hazır hale gelen revaniyi kare şeklinde dilimleyerek karelerin üzerine krem şanti sürün ve dövülmüş çam fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri