Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri
08 Temmuz 2024

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi Oktay Usta

Haşhaşlı revani, Oktay Usta tarafından sıklıkla paylaşılan ve beğeni toplayan tatlı tariflerinden biridir. Haşhaş, özellikle Ege ve İç Anadolu bölgelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Günümüzde haşhaş, kurabiyeler, tatlılar ve bazı mayalı hamur işlerinde sıkça kullanılmaktadır. Haşhaş ile yapılan tarifler, farklı bir lezzet ve görünüm kazanmaktadır. İlk defa haşhaşlı tatlıyı denediğimde tadı oldukça farklı ve hafif gelmişti. Haşhaşlı revani, normal revaniden daha hafif bir tada sahiptir. Oktay Usta'nın defalarca kez denenmiş haşhaşlı revani tarifini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum.

Haşhaşlı Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı tepeleme toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ (Tercihe göre zeytinyağı da kullanılabilir)
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı mor haşhaş
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü (Eğer bulunamazsa paket vanilya da kullanılabilir)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik

Şurubu İçin

  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin

  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket sade krem şanti

Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır?

Özellikle şerbetli tatlıları yaparken şerbetini önce hazırlamaya özen göstermek gerekir. Böylece şerbetin soğuması için zaman kazanılmış olur. Bunun için bir tencereye sıcak su ile toz şekeri koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra yaklaşık 15 dakika kaynaması, tatlının şekerlenmesini önler. Ayrıca şerbetin içine limon suyunu da ekleyin. Kıvama geldiğinde ocaktan alın ve soğuması için bir kenara bırakın.

Hamurun yapımı için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ve üzerine sıvı malzemeleri ekleyerek karıştırın. Daha sonra malzemenin içine unu eleyin ve irmik, haşhaş ile vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Haşhaşlı revaninin içine en son kabartma tozunu ekleyerek hafifçe karıştırın. Daha önceden yağlanmış fırın tepsisine dökerek, yaklaşık 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Haşhaşlı revaninin şerbetini dökebilmek için tatlının sıcak, şerbetin ise soğuk olması gerekir. Tatlının şerbetini döktükten sonra tepsinin kapağını kapatmadan dinlendirin. Revani tamamen soğuduğunda üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün ve dilimleyerek servis yapın. Haşhaşlı revaninin üzeri beyaz olduğu için renkli şeylerle süslerseniz daha şık görünür. Bu amaçla nar veya toz Antep fıstığını kullanabilirsiniz.

Sonuç

Haşhaşlı revani Oktay Usta tarifi ile evinizde kolayca hazırlayabileceğiniz bir tatlıdır. Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese kolay gelsin.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri