Haşhaşlı Revani Oktay Usta Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Haşhaş günümüzde kurabiye, tatlı ve bazı mayalı hamur işlerinde oldukça fazla kullanılmaktadır. Haşhaş ile yapılan tarifler de farklı bir görüntüye kavuşmaktadır. Haşhaşlı tatlıyı ilk defa yediğimde tadı bana çok farklı gelmişti. Haşhaşlı revani normal revani tarifi ile kıyaslandığında nedeni bilinmez ama daha hafif bir tada sahiptir. Oktay Usta'nın daha önce defalarca denenmiş haşhaşlı revani tarifi umarım sizlerin de işine yarar.
Oktay Usta'nın haşhaşlı revani tarifi için malzemeler: - 3 tane yumurta,
- 1 su bardağı tepeleme toz şeker,
- 1 su bardağı sıvı yağ (tercihe göre zeytinyağı da kullanılabilir),
- Yarım su bardağı süt,
- 1 su bardağı mor haşhaş,
- 1 tatlı kaşığı vanilya özü (Eğer bulunamayacaksa yerine paket vanilya da kullanılabilir),
- 1 paket kabartma tozu,
- 1 su bardağı un.
- 1 su bardağı dolusu irmik.
Şurubu için; - 2 su bardağı sıcak su,
- 1,5 su bardağı toz şeker,
- Birkaç damla limon suyu.
Üzeri için; - 1 su bardağı soğuk süt,
- 1 paket sade krem şanti.
Oktay Usta'nın haşhaşlı revani hazırlanışı:
Özellikle şerbetli tatlıları yaparken şerbetini önce hazırlamaya özen göstermek gerekir. Böylece şerbetin soğuması için zaman kazanılmış olur. Bunun için bir tencerenin içerisine sıcak su ile toz şekeri koyun ve kaynatın. Kaynadığı andan itibaren yaklaşık 15 dakika kaynaması tatlının şekerlenmesini önler. Ayrıca şerbetin içerisine limon suyunu da ekleyin. Kıvama geldiğinde ocaktan indirin ve soğuması için bir kenara alın. Hamurun yapımı için oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın ve üzerine sıvı malzemeleri de ekleyerek karıştırın. Daha sonra malzemenin içerisine unu eleyin ve irmik, haşhaş ile vanilyayı da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Haşhaşlı revaninin içerisine en son olarak kabartma tozunu da ekleyerek hafif karıştırın. Daha önceden yağlanmış fırın tepsisine dökerek yaklaşık 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Haşhaşlı revaninin şerbetini dökebilmek için tatlının sıcak şerbetin ise soğuk olması gerekir. Tatlının şerbetini döktükten sonra tepsinin kapağını kapatmadan dinlendirin. Revani tamamen soğuduğunda üzerine hazırladığınız krem şantiyi sürün ve dilimleyerek servis yapın. Haşhaşlı revaninin üzeri beyaz olduğu için renkli şeylerle süslerseniz daha şık görünür. Bu amaçla nar veya toz Antep fıstığını kullanabilirsiniz. Haşhaşlı revani Oktay Usta tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden herkese kolay gelsin... Son Güncelleme : 17.11.2018 13:27:47 Haşhaşlı Revani Oktay Usta ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Haşhaşlı Revani Oktay Usta" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Yumurtasız Revani | Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutfakta elinizin altında bulacağınız malzemelerle pratik olarak yapılan tatlılardan biridir yumu... |  | Revani Püf Noktaları | Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Böyle olmasının en büyük nedenlerinden biri de revani tatlısının yapımının oldukça pratik ve k... |  | Yoğurtsuz Revani | Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve gerekse hızlı hazırlanışı bakımından son zamanlarda hanımların tarif defterlerinin bir numarası. Si... |  | Oktay Usta Revani | Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih etmektedir. Son zamanlarda .ok sık seyredilen ve tarifleriyle dillerden düşmeyen ustalardan biri ... |  | Hindistan Cevizli Revani | Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarından bir tanesi olan Hindistan cevizli revaniyi denemeyen var ise mutlaka öneriyorum denemelisin... |  | İrmikli Revani Tarifi | İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde birden yükselme gerçekleştirmez. Yüksek enerji verir ve içerisinde bol miktarda da... | .jpg) | Limonlu Revani | Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birçok kişi tatlı türlerinden birini yapmayı düşündüklerinde aklına ilk bu tatlı gelir. Eğer sizl... |  | Cahide Jibek Revani | Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz yok ise, bu tarif tam size göre. Muhteşem lezzeti ve görüntüsü ile size asla mahcup etmeyecek... | .jpg) | Krem Şantili Revani | Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöresel bir tatlı değildir. Ancak her yörede tatlının içerisine farklı malzemeler ilave edilip yapıl... |  | Cevizli Revani | Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı sevenlerin rağbet ettiği revaniyi sizlerde kolay yapabilirsiniz. Özellikle gününüz için, anid... | .jpg) | Revani | Revaniİrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani irmikli bir tatlı çeşididir. Türk mutfağına özgü bir tatlıdır ve kökeni Osmanlı' ... |  | Kadayıflı Revani | Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin üzerine dökerken her yerini ıslatmaya dikkat edilmesi önemlidir. Kadayıflı revani malzemeleri:150... | | | Yumurtasız Revani | | Revani Püf Noktaları | | Yoğurtsuz Revani | | Haşhaşlı Revani Oktay Usta | | Oktay Usta Revani | | Hindistan Cevizli Revani | | İrmikli Revani Tarifi | | Limonlu Revani | | Cahide Jibek Revani | | Krem Şantili Revani | | Cevizli Revani | | Revani | | Kadayıflı Revani | | Revani Şerbeti | | Revani Çeşitleri | | İki Renkli Revani | | Pudingli Revani | | Yoğurtlu Revani | | Sütlü Revani | | Şam Tatlısı Revani | | Fındıklı Revani Tatlısı | | Revani Kaç Kalori | | Kakaolu Revani | | Portakallı Revani | | Meksika Revanisi | | Kolay Revani | | Mavi Haşhaşlı Revani | | Dondurmalı Revani | | Cevizli Revani Tatlısı | | Siyah Haşhaşlı Revani | Popüler İçerik | Revani Şerbeti Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde s... | Revani Çeşitleri Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Re... | İki Renkli Revani İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tat... | Pudingli Revani Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup ... | Yoğurtlu Revani Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşleri... | Sütlü Revani Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kök... | |