Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Haşhaşlı İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı irmikli revani, revani tatlısını çok sevenler için farklı ve bir o kadar da lezzetli bir alternatiftir. Pratik bir şekilde hazırlanır. Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça hafiftir. Servis edilmeden bir gün önce hazırlanıp dinlendirilirse çok daha lezzetli olur. Çocukların bayılarak tükettiği bu tatlı, büyüklerin de vazgeçemeyeceği tatlılar arasındadır. İçindeki yumurta sebebiyle iyice çırpılarak hazırlanması yumurtanın istenmeyen bir koku yaratmasına engel olacaktır. Tercihe göre üzerine krema, krem şanti konularak ya da sade olarak servis edilebilir. Et yemeklerinden sonra çok iyi giden haşhaşlı irmikli revani, kalorisi yüksek bir tatlıdır.

Haşhaşlı İrmikli Revani Malzemeleri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin
  • 1 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su

Üzeri İçin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Haşhaşlı İrmikli Revani Nasıl Yapılır?

Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra süt ve sıvıyağı ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Ardından sırasıyla irmik, un ve haşhaşı ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ve karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımı yağlanmış tepsiye döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Haşhaşlı irmikli revanimiz pişerken şerbeti hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için bir tencereye şekeri ve suyu koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 2 dakika daha bekleyip altını kapatıyoruz. Altını kapattıktan sonra ilk sıcaklığının geçmesini bekleyerek pişmiş ve soğumuş olan kekin üzerine şerbetimizi döküyoruz.

Krem şantiyi hazırlamak için soğuk süt ve krem şantiyi iyice çırpıp buzdolabında 20 dakika bekletip iyice soğutuyoruz. Son olarak şerbetlemiş olduğumuz tatlımızın üzerine hazırladığımız krem şantiyi sürüyoruz ve üzerine biraz haşhaş serpiyoruz. Haşhaşlı irmikli revanimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Revani tatlısının kökeni Osmanlı mutfağına dayanır ve genellikle bayramlar, özel günler ve davetlerde sunulan geleneksel bir tatlıdır. Haşhaşlı irmikli revani ise bu geleneksel tatlının modern bir yorumu olarak öne çıkar. Haşhaş, tatlıya hem hafif bir çıtırlık hem de kendine has bir aroma katar. İrmik ise tatlının dokusunu zenginleştirir ve daha doyurucu olmasını sağlar.

Revani yapımında dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri şerbetin kıvamıdır. Şerbetin çok yoğun olmaması, tatlının içine daha iyi çekmesini sağlar. Ayrıca, tatlının sıcak, şerbetin ise ılık olması, şerbetin tatlının içine daha iyi nüfuz etmesini sağlar.

Haşhaşlı irmikli revani, isteğe bağlı olarak üzerine ceviz, fındık veya hindistancevizi serpilerek de servis edilebilir. Bu tür eklemeler, tatlıya ekstra bir lezzet ve görsellik katacaktır.

Haşhaşlı irmikli revani, Türk mutfağının zengin tatlı kültürüne farklı bir tat ve renk katar. Bu tatlıyı deneyerek geleneksel tatlı anlayışınıza modern bir dokunuş katabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri