Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade revani: hemen herkes tarafından sevilen bir şerbetli tatlıdır. Şerbetli tatlılar arasında hafifliği ile bilinen bir tatlıdır. Yapımı oldukça pratik ve kolaydır. Yaz kış her mevsimde özellikle misafir alımlarında tercih edilen bir tatlıdır. Servis tabaklarında iştah kabartan bir görünüme sahiptir. Evinizde kendi mutfağınızda hazırlayacağınız sade revani gönül rahatlığı ile kafanızda soru işaretleri olmadan tüketebileceğiniz bir tatlıdır. Zaman almadan hazırlayıp televizyon başında mutlulukla tüketeceğiniz tatlılardan olan sade revani size ve sevdiklerinize mutluluk verecektir. Sizde misafirlerinize veya ev halkına güzel bir tatlı ziyafeti yaşatmak istiyorsanız mutlaka sade revaniyi denemelisiniz. Sunum yaptığınız kişilerden tam not alacağınızı ümit ediyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Şimdiden kolay gelsin.

Sade revani tarifi için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 tane portakal kabuğu rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için
  • 500 gram su
  • 400 gram toz şeker
  • Yarım limon suyu
Sade revani nasıl yapılır?

Öncelikle derin bir kab içerisine yumurtaları kırarak içerisine toz şekeri ilave edin. Daha sonra karışım köpürene kadar iyice çırpın. Karışım köpürünce içerisine yoğurdu ilave edin. Biraz daha karıştırdıktan sonra sıvıyağ ve unu ilave edin. Portakalı iyice yıkayarak kabuğunu karışım içerisine rendeleyin. Böylece revani özel bir kokuya sahip olacaktır. Artık karışım içerisine unu da ilave edin ve pürüzsüz bir hamur olana kadar hamuru iyice çırpın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alınca fırın tepsisini yanınıza alın ve dibine çok az bir miktar sıvıyağ ile yağlayın ki pişim aşamasında revani hamuru tepsiye yapışmasın. Tepside yağlanarak hazırlandıktan sonra hamur içerisine vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edin. 1-2 dakika kadar iyice çırpın ve hamuru fırın tepsisi içerisine dökün. Tepsiyi önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürerek 25 dakika kadar pişirin. Revani pişerken sizde revaninin şerbetini hazırlayın. Küçük bir tencere içerisine suyu koyarak içerisine toz şekeri ilave edin. Daha sonra şeker eriyene kadar karıştırın ve ocağın altını açın. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Ocağın altını kısın ve 10 dakika kadar kaynatın. Süre dolunca limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynamaya bırakın. Artık ocağın altını kapatarak dinlenmeye ve soğumaya bırakın. Bu arada revani pişim süresi dolunca fırından çıkarıp 5-10 dakika ılıklaşmasını bekleyin. Sonra şerbeti üzerinde gezdirin. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Sade revani hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Revani Tarifi ve Malzemeleri