Revani Püf Noktaları Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Böyle olmasının en büyük nedenlerinden biri de revani tatlısının yapımının oldukça pratik ve kolay olması ve aynı zamanda da yerken ağır bir his uyandırmaması sebebiyle de kişiyi rahatsız etmeyen hafif bir tatlı olmasıdır. Şimdi sizlere güzel kabarmış tabiri caizse sünger gibi görüntüsü olan revani nasıl yapılır bunun incelikleri hakkında bilgi vermek istiyorum.
Revani püf noktaları nelerdir? - Güzel bir revani tatlısının yapımında fırın ısısının iyi ayarlanmış olması önemli püf noktalarından bir tanesidir. Fırının önceden ısıtılmış olması gerekiyor. Önceden fırını ısıtmazsanız revani tatlısı beklenen şekilde kabarmaz ve ayrıca da görünümü itibari ile hiç iştah kabartmayan bir tatlı elde etmiş olursunuz.
- Diğer önemli sayılacak püf noktasından bir tanesi de revani tatlısını yapacağınız fırın kabının her yerinin iyice yağlanmış olmasıdır eğer ki bu noktaya özen göstermezseniz revani tatlınız yanma riski ile karşı karşıya kalabilir.
- Revani tatlısının çok güzel kabarması için en önemli püf noktalarından biri de revani tatlısını fırına verdikten sonra en az yarım saat kadar fırın kapağının hiç açılmamasıdır. İnanın ki bu noktaya özen gösterirseniz sizde şahit olacaksınız ki tatlınız çok güzel kabarmış olacak.
- Fırın kapağını yarım saat sonunda da sürekli açmamaya özen göstermeniz gerekiyor. Çünkü fırın içerisinde oluşabilecek en ufak bir hava sirkülasyonu revani tatlısının az pişmesine neden olacaktır.
- Revaninin şerbeti de çok önemli çünkü çok kaynamamış çiğ kalan şerbet tatlınızı hamur yapabileceği gibi çok kaynamaya maruz kalmış şerbette tatlının kısa sürede şekerlenip sertleşmesine neden olacaktır.
- Tatlının şerbetini kaynattıktan sonra hemen tatlıyla şerbeti buluşturmayın çünkü olduğu gibi hamur olur tatlı. Bunun için kaynamış olan şerbeti açık bir alanda 20-25 dakika kadar soğumaya bırakmanız gerekmektedir.
- Tatlıyı ılık şerbet ile buluşturduktan sonra tatlının şerbetini içine iyice çekmesini beklemeniz gerekmektedir. Bunun için en az üç saat kadar beklemeniz gerekebilir. Bu süre sonunda tatlınızı ikram etmeden önce bir yarım saat kadar da buzdolabında bekletin tatlının servis esnasında biraz soğuk olması gerekiyor.
- Servise hazır olan tatlıyı son olarak zevkinize ve damak tadınıza uygun olarak süslemeniz gerekiyor. Bunun için hindistan cevizi, antep fıstığı, portakal kabuğu rendesi veya kaymak eşliğinde sunuma hazır hale getirebilirsiniz.
Son Güncelleme : 19.11.2018 11:31:13 Revani Püf Noktaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. | 0 Yorum Yapılmış "Revani Püf Noktaları" Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin |  | Yumurtasız Revani | Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutfakta elinizin altında bulacağınız malzemelerle pratik olarak yapılan tatlılardan biridir yumu... |  | Yoğurtsuz Revani | Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve gerekse hızlı hazırlanışı bakımından son zamanlarda hanımların tarif defterlerinin bir numarası. Si... |  | Haşhaşlı Revani Oktay Usta | Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Haşhaş günümüzde kurabiye, tatlı ve bazı mayalı hamur ... |  | Oktay Usta Revani | Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih etmektedir. Son zamanlarda .ok sık seyredilen ve tarifleriyle dillerden düşmeyen ustalardan biri ... |  | Hindistan Cevizli Revani | Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarından bir tanesi olan Hindistan cevizli revaniyi denemeyen var ise mutlaka öneriyorum denemelisin... |  | İrmikli Revani Tarifi | İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde birden yükselme gerçekleştirmez. Yüksek enerji verir ve içerisinde bol miktarda da... | .jpg) | Limonlu Revani | Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birçok kişi tatlı türlerinden birini yapmayı düşündüklerinde aklına ilk bu tatlı gelir. Eğer sizl... |  | Cahide Jibek Revani | Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz yok ise, bu tarif tam size göre. Muhteşem lezzeti ve görüntüsü ile size asla mahcup etmeyecek... | .jpg) | Krem Şantili Revani | Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöresel bir tatlı değildir. Ancak her yörede tatlının içerisine farklı malzemeler ilave edilip yapıl... |  | Cevizli Revani | Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı sevenlerin rağbet ettiği revaniyi sizlerde kolay yapabilirsiniz. Özellikle gününüz için, anid... | .jpg) | Revani | Revaniİrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani irmikli bir tatlı çeşididir. Türk mutfağına özgü bir tatlıdır ve kökeni Osmanlı' ... |  | Kadayıflı Revani | Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin üzerine dökerken her yerini ıslatmaya dikkat edilmesi önemlidir. Kadayıflı revani malzemeleri:150... | | | Yumurtasız Revani | | Revani Püf Noktaları | | Yoğurtsuz Revani | | Haşhaşlı Revani Oktay Usta | | Oktay Usta Revani | | Hindistan Cevizli Revani | | İrmikli Revani Tarifi | | Limonlu Revani | | Cahide Jibek Revani | | Krem Şantili Revani | | Cevizli Revani | | Revani | | Kadayıflı Revani | | Revani Şerbeti | | Revani Çeşitleri | | İki Renkli Revani | | Pudingli Revani | | Yoğurtlu Revani | | Sütlü Revani | | Şam Tatlısı Revani | | Fındıklı Revani Tatlısı | | Revani Kaç Kalori | | Kakaolu Revani | | Portakallı Revani | | Meksika Revanisi | | Kolay Revani | | Mavi Haşhaşlı Revani | | Dondurmalı Revani | | Cevizli Revani Tatlısı | | Siyah Haşhaşlı Revani | Popüler İçerik | Revani Şerbeti Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde s... | Revani Çeşitleri Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Re... | İki Renkli Revani İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tat... | Pudingli Revani Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup ... | Yoğurtlu Revani Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşleri... | Sütlü Revani Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kök... | |