Revani Püf Noktaları Nelerdir?
24 Temmuz 2024

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları

Revani tatlısı, misafirliklerde sıkça karşımıza çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Bu tatlının popüler olmasının en büyük nedenlerinden biri de yapımının oldukça pratik ve kolay olması, aynı zamanda da yerken ağır bir his uyandırmaması sebebiyle kişiyi rahatsız etmeyen hafif bir tatlı olmasıdır. Bu yazıda, güzel kabarmış ve sünger gibi bir görüntüye sahip revani nasıl yapılır, bunun incelikleri hakkında bilgi vermek istiyorum.


  • Güzel bir revani tatlısının yapımında fırın ısısının iyi ayarlanmış olması önemli püf noktalarından bir tanesidir. Fırının önceden ısıtılmış olması gerekmektedir. Önceden fırını ısıtmazsanız, revani tatlısı beklenen şekilde kabarmaz ve görünümü itibariyle iştah kabartmayan bir tatlı elde etmiş olursunuz.
  • Diğer önemli püf noktalarından biri de revani tatlısını yapacağınız fırın kabının her yerinin iyice yağlanmış olmasıdır. Eğer bu noktaya özen göstermezseniz, revani tatlınız yanma riski ile karşı karşıya kalabilir.
  • Revani tatlısının çok güzel kabarması için en önemli püf noktalarından biri de revani tatlısını fırına verdikten sonra en az yarım saat kadar fırın kapağının hiç açılmamasıdır. Bu noktaya özen gösterirseniz, tatlınızın çok güzel kabardığına şahit olacaksınız.
  • Fırın kapağını yarım saat sonunda da sürekli açmamaya özen göstermeniz gerekmektedir. Çünkü fırın içerisinde oluşabilecek en ufak bir hava sirkülasyonu, revani tatlısının az pişmesine neden olacaktır.
  • Revaninin şerbeti de çok önemlidir. Çünkü çok kaynamamış, çiğ kalan şerbet tatlınızı hamur yapabilir. Aynı zamanda çok kaynamaya maruz kalmış şerbet de tatlının kısa sürede şekerlenip sertleşmesine neden olacaktır.
  • Tatlının şerbetini kaynattıktan sonra hemen tatlıyla şerbeti buluşturmayın. Çünkü bu, tatlının hamurlaşmasına yol açar. Bunun için kaynamış olan şerbeti açık bir alanda 20-25 dakika kadar soğumaya bırakmanız gerekmektedir.
  • Tatlıyı ılık şerbet ile buluşturduktan sonra tatlının şerbetini içine iyice çekmesini beklemeniz gerekmektedir. Bunun için en az üç saat kadar beklemeniz gerekebilir. Bu süre sonunda tatlınızı ikram etmeden önce bir yarım saat kadar da buzdolabında bekletin. Tatlının servis esnasında biraz soğuk olması gerekmektedir.
  • Servise hazır olan tatlıyı son olarak zevkinize ve damak tadınıza uygun olarak süslemeniz gerekmektedir. Bunun için Hindistan cevizi, Antep fıstığı, portakal kabuğu rendesi veya kaymak eşliğinde sunuma hazır hale getirebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Dengiz

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Revani yaparken fırının önceden ısıtılması gerektiğini bilmiyordum. Bu tür ayrıntılar tatlının kabarmasında ne kadar etkili olabilir ki?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Dengiz,

Fırının önceden ısıtılması gerçekten çok önemli bir detay. Revani gibi kabarması gereken tatlılarda, fırının doğru sıcaklıkta olması hamurun anında pişmeye başlamasını sağlar ve bu da tatlının güzelce kabarmasına yardımcı olur. Eğer fırın yeterince ısınmamışsa, hamur pişerken yeterince kabarmaz ve istediğiniz sonucu elde edemezsiniz. Bu yüzden, tarifte belirtilen sıcaklığa fırını önceden ısıtmak, tatlınızın mükemmel olmasını sağlar.

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Dondurmalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Güncel

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri