Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam tatlısı revani, Şam tatlısı olarak anılan revani şerbetli bir tatlıdır. Hafif bir tatlı olan Şam tatlısı revani birçok kişinin severek tükettiği yemek üstü tatlılardandır. Kalorisi yüksektir. Kontrolsüz yemek kilo alımına neden olmaktadır. Kilo kontrolü sağlamak isteyen ve diyet yapanlara önerilmeyen bir tatlı çeşididir. Ayrıca diyabet hastaları içinde sakıncalıdır. Ama misafir alımlarında konuklarınıza sunulabilecek en ideal lezzetler arasında yer almaktadır. Servis tabaklarını süsleyen ve iştah kabartan bir görünüme sahip olan Şam tatlısı revani sizde yapmak istiyorsanız işte tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Şam tatlısı revani için gerekli malzemeler
  • 3 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı iri çekilmiş ceviz
Şerbet için
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 1/2 limon suyu
Şam tatlısı revani nasıl yapılır?

Öncelikle Şam tatlısının şerbetini yapalım. Bir tencere içerisine suyu koyarak ocağın altını açın. Daha sonra toz şeker ilave ederek karıştırın. Şeker eriyene kadar karıştırmanız yeterli. Şekerli su kaynadıktan sonra ocağın altını kısık bir dereceye getirin ve 10 dakika kadar kaynatın. Son olarak limon suyunu da ilave ederek 5 dakika daha kaynatın ve ocağın altını kapatın. Şerbetin artık soğumaya bırakabilirsiniz. Artık Şam tatlısı revaninin hamurunu hazırlayalım. Bir kap içerisine yumurtaları kırın ve toz şeker ile çırpmaya başlayın. Karışım çırpılmaktan beyaz bir renk alıp köpürene kadar çırpmaya devam edin. Daha sonra karışım içerisine yoğurdu ve sıvıyağı ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra irmik ve ceviz içini ilave edin. Artık fırın tepsisini yanınıza alarak dibini çok az bir miktar sıvı yağ ile yağlayın. Böylece hamur pişim aşamasında fırın tepsisine yapışmaz. Tepsi yağlandıktan sonra hazırlanan hamur karışımı içerisine son olarak kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve 1 dakika kadar çırpın. Artık tüm malzemeler ilave edildikten sonra hamuru fırın tepsisi içerisine dökün ve önceden 180 derece ısıtılmış fırına sürün. 25 dakika kadar pişirdikten sonra fırından çıkarın ve 10 dakika kadar ılıklaşmasını bekleyin. Revaninin ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti revani üzerine gezdirerek dökün. Artık dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Şam tatlısı revani hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri

Revani Şerbeti Tarifi ve Malzemeleri