Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri
09 Temmuz 2024

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani

Şerbet tatlıları arasında çok sık tercih edilen ve oldukça lezzetli olan revani tatlısının yapımı da oldukça pratiktir. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan revani tatlısının yapımında şerbetinin hazırlanması ve kıvamının tutturulması çok önemlidir. Özellikle ramazan aylarında tercih edilen kolay revani tatlısının yapılışı aşağıdaki gibidir:

Kolay Revani Malzemeleri

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 - 1,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı tatlı yoğurt

Şerbeti İçin

  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Kolay Revani Nasıl Yapılır?

Revani tatlısının yapımına öncelikle şerbetini hazırlayarak başlayın. Şerbeti için tencerenin içine 3,5 su bardağı suyu koyun. Daha sonra üzerine toz şekeri ilave ederek karıştırın. Şekeri iyice eritin. Şeker eridikten sonra kaynaması için ocağa koyun. Şerbet kaynayınca ocağın altını kısın ve kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika daha kaynatın. Kıvamını ayarlamak için kısık ateş daha iyi olacaktır. Şerbetin kıvamı ne çok cıvık ne de çok koyu olmamalıdır. Şerbetin kıvamı revaniye lezzet verecektir. Bu nedenle şerbetin kıvamı çok önemlidir. Şerbetin kıvamını ayarladıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edin. Limon suyunu da ilave ettikten sonra bir taşım daha kaynatın ve şerbeti ocaktan alın. Şerbeti hazırladıktan sonra soğuması için bırakın.

Şerbeti hazırladıktan sonra revani tatlısının kekini yapmaya başlayın. Kek için bir çırpma kabına yumurtaları kırın ve çırpın. Yumurtaları köpürene kadar çırpın. Yumurta ne kadar çok köpürürse kek de o kadar iyi kabarır. Daha sonra şekeri, yağı, yoğurdu ve irmiği ilave edin ve iyice karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu en son un ile koyarsanız kek daha iyi kabarır.

Kekin hamurunu hazırladıktan sonra fırın tepsisinin altını yağlayın ve kek hamurunu dökün. Kek hamurunu tepsinin her yerine eşit gelecek şekilde dağıtın. Daha sonra keki önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Pişirdikten sonra kek sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbetin soğuk olması gerekir. Böylece revani hamur olmaz. Revaniyi servis yaparken üzerine Hindistan cevizi, kaymak ya da toz fındık koyarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Muhallebili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Meksika Revanisi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sütlü Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri