Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri
13 Temmuz 2024

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani

Cevizli revani, klasik revani tarifine ince çekilmiş ceviz eklenmesiyle hazırlanır. Kolay yapımı, lezzeti ve hafifliği ile şerbetli tatlı sevenlerin favorilerindendir. Özellikle gününüz için veya aniden gelen misafirleriniz için fazla uğraşmadan tatlı menüsü hazırlamış olursunuz. Un, yumurta, irmik, şeker ve yağ temel malzemelerine eklenen ceviz içi, portakal suyu gibi malzemeler revaniyi daha ilgi çekici kılacaktır. Yanında biraz da kaymak ikram ederseniz, cevizli revani herkes tarafından beğenilecektir. Evde kolayca bulabileceğiniz malzemelerle revani yapabilirsiniz. İçine ceviz ekleyerek, tatlınızı daha cazip hale getirebilirsiniz. Dilerseniz hep beraber tatlıyı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cevizli Revani İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi

Şerbet Malzemeleri

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Cevizli Revani Nasıl Yapılır?

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım. Çünkü tatlıyı hazırladıktan sonra şerbetin revaniye ılık olarak dökülmesi gerekmektedir. Tencerede şerbet malzemelerini karıştırarak kaynatın. 10 dakika kaynadıktan sonra içine limon suyunu ilave edin. 1-2 dakika daha limon suyu ile kaynadıktan sonra, şerbeti ocaktan indirin. Şerbet ılınana kadar revaniyi hazırlayabilirsiniz.

Geniş bir kaseye yumurtaları kırın. Bunları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Kar gibi bir karışım elde edince, içine unu, irmiği, kabartma tozunu, vanilyayı, sıvı yağı ve yoğurdu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Revani hamuru kulak memesi kıvamında yumuşak olmalıdır. En son olarak içine çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Bu karışımı yağladığınız tepsinin içine dökün. Üzerini bir kaşıkla düzelterek tepsiye yayın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Revani hamurunu fırına koyabilirsiniz. İlk 20 dakika içinde fırının kapağını hiç açmayın. Aynı kek pişiriyormuş gibi revaniyi pişirin. Çünkü kabarmış olan revani hemen söner. Üzeri kızarınca revaniyi dışarı alabilirsiniz. Ancak fırının kapağını açınca, bir iki dakika beklemeyi ihmal etmeyin. Çünkü aniden ısı değişimi olursa, yine revaninin keki sönebilir. Kekin ılınmasından sonra üzerine şerbetini dökebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat kadar cevizli revani böyle beklesin. Tercihen baklava dilimi gibi revaniyi dilimleyerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Üzerine biraz da Hindistan cevizi serperseniz, cevizli revani ile uyum sağlayacaktır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Fındıklı Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?