Cevizli Revani

Cevizli Revani

Cevizli revani, normal bilinen revani tarifine ince çekilen ceviz ilave edilmesiyle hazırlanır. Kolay yapımıyla, lezzetli ve hafif olmasıyla, şerbetli tatlı sevenlerin rağbet ettiği revaniyi sizlerde kolay yapabilirsiniz. Özellikle gününüz için, aniden gelen misafirleriniz için fazla uğraşmadan tatlı menüsünü hazırlamış olursunuz. Un, yumurta, irmik, şeker ve yağ temel malzemelerine ilave edilen böyle ceviz içi, portakal suyu gibi malzemeler revaniyi daha ilgi çekici yapacaktır. Yanında biraz da kaymak ikramınız olursa, cevizli revaniyi herkes beğenecektir. Her evde hazırda bulunan malzemelerle revaniyi yapabilirsiniz. İçine ceviz ekleyerek, tatlınızı daha cazip hale getirebilirsiniz. Dilerseniz hep beraber tatlıyı yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Cevizli revani için gerekli malzemeler
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz içi
Şerbet malzemeleri
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu
Cevizli revani yapılışı

Öncelikle tatlının şerbetini yapalım. Çünkü tatlıyı hazırladıktan sonra şerbet revaniye ılık olarak dökülmelidir. Tencerede şerbet malzemelerini karıştırarak, kaynatın. 10 dakika kaynamasının ardından içine limon suyunu ilave edin. 1-2 dakika limon suyu ile kaynayınca, şerbeti ocaktan indirin. Şerbet ılınıncaya kadar revaniyi hazırlayabilirsiniz.

Geniş bir keseye yumurtaları kırın. Bunları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Kar gibi bir karışın elde edince, içine unu, irmiği, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Revani hamuru kulak memesi kadar yumuşak olmalı. En son içine çekilmiş ceviz içini ilave ederek karıştırın. Bunu içini yağladığınız tepsinin içine dökün. Üzerini bir kaşıkla düzelterek tepsiye yayın. Bu arada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtın. Revani hamurunu fırına koyabilirsiniz. İlk 20 dakika içinde fırının kapağını hiç açmayın. Aynı kek pişiriyormuş gibi revaniyi pişirin. Çünkü kabarmış olan revani hemen söner. Üzeri kızarınca revaniyi dışarı alabilirsiniz. Ancak fırının kapağını açınca, bir iki dakika beklemeyi ihmal etmeyin. Çünkü aniden ısı değişimi olursa, yine revaninin keki sönebilir. Kekin ılınmasından sonra üzerine şerbetini dökebilirsiniz. Yaklaşık 1 saat kadar cevizli revani böyle beklesin. Tercihen baklava dilimi gibi revaniyi dilimleyerek, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Üzerine biraz da hindistan cevizi serperseniz, cevizli revani ile uyum sağlayacaktır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 04.12.2018 00:14:10
Cevizli Revani ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Cevizli Revani Yorumları

şifre Kırmızı sayı

1 Yorum Yapılmış "Cevizli Revani"
Çok güzel ellinize sağlık
Fatma . 31.01.2018
CEVAP YAZ
Yumurtasız Revani
Yumurtasız Revani
Yumurtasız revani, birçok kişi tatlıyı çok severek tüketir, kış aylarında her yemekten sonra tatlı bir şeyler yemeye ihtiyaç duyarız. Böylesi durumlarda mutfakta elinizin altında bulacağınız malzemelerle pratik olarak yapılan tatlılardan biridir yumu...
Revani Püf Noktaları
Revani Püf Noktaları
Revani Püf Noktaları, Revani tatlısı daha çok misafirliklerde karşımıza sürekli çıkan ve yemekten keyif aldığımız şerbetli tatlıların başında gelmektedir. Böyle olmasının en büyük nedenlerinden biri de revani tatlısının yapımının oldukça pratik ve k...
Yoğurtsuz Revani
Yoğurtsuz Revani
Yoğurtsuz revani; son dönemlerde hanımların altın günlerinde büyük itina ile aldıkları tatlı tarifi, son gözde tatlı tarifi. Gerek tadı gerek kolay ve gerekse hızlı hazırlanışı bakımından son zamanlarda hanımların tarif defterlerinin bir numarası. Si...
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Haşhaşlı revani Oktay Usta; tarafından daha önce tarifi sıklıkla paylaşılan tatlılardan bir tanesidir. Haşhaş Özellikle Ege ve İç Anadolu yörelerinde yaygın olarak tüketilen bir besin maddesidir. Haşhaş günümüzde kurabiye, tatlı ve bazı mayalı hamur ...
Oktay Usta Revani
Oktay Usta Revani
Oktay Usta Revani, Türk mutfağının zengin ve lezzetli tariflerini öğrenmek isteyen hanımlar günümüzde televizyonda yayınlanan yemek programlarını tercih etmektedir. Son zamanlarda .ok sık seyredilen ve tarifleriyle dillerden düşmeyen ustalardan biri ...
Hindistan Cevizli Revani
Hindistan Cevizli Revani
Hindistan cevizli revani, mükemmel lezzeti ve görüntüsü ile hem göze hem de midenize hitap eden bir tatlı. Türk mutfağının klasikleşmiş lezzetli tatlılarından bir tanesi olan Hindistan cevizli revaniyi denemeyen var ise mutlaka öneriyorum denemelisin...
İrmikli Revani Tarifi
İrmikli Revani Tarifi
İrmikli revani tarifi, içerisinde yüksek oranda protein bulunan irmik, düşük glisemik indeksine de sahiptir. Bu özelliği sayesinde yavaş sindirilir ve kan şekerinde birden yükselme gerçekleştirmez. Yüksek enerji verir ve içerisinde bol miktarda da...
Limonlu Revani
Limonlu Revani
Limonlu revani, eski zamanlarda olduğu gibi günümüzde de aynı şekilde değiştirilmeden yapılan tatlı türlerinden biridir. Yapılışının kolaylığı sayesinde birçok kişi tatlı türlerinden birini yapmayı düşündüklerinde aklına ilk bu tatlı gelir. Eğer sizl...
Cahide Jibek Revani
Cahide Jibek Revani
Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tarifidir. Uzun uzun uğraş gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz yok ise, bu tarif tam size göre. Muhteşem lezzeti ve görüntüsü ile size asla mahcup etmeyecek...
Krem Şantili Revani
Krem Şantili Revani
Krem şantili revani, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden bir tanesi de enfes bir revani tatlısıdır. Her bölgede yapılabilen revani tatlısı, yöresel bir tatlı değildir. Ancak her yörede tatlının içerisine farklı malzemeler ilave edilip yapıl...
Revani
Revani
Revaniİrmik denilince akla ilk gelen tatlı olan ve yapılışının kolaylığı ile düşük maliyeti ile ev kadınlarının ilk tercihleri arasında yer alan tatlı çeşididir. Revani irmikli bir tatlı çeşididir. Türk mutfağına özgü bir tatlıdır ve kökeni Osmanlı' ...
Kadayıflı Revani
Kadayıflı Revani
Kadayıflı revani, kadayıfla irmiğin buluştuğu güzel bir tatlıdır. Şerbetini iyice çekmesi çok önemlidir. Bu yüzden, şerbetin soğumuş olması ve revaninin üzerine dökerken her yerini ıslatmaya dikkat edilmesi önemlidir. Kadayıflı revani malzemeleri:150...

 

Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Hindistan Cevizli Revani
İrmikli Revani Tarifi
Limonlu Revani
Cahide Jibek Revani
Krem Şantili Revani
Cevizli Revani
Revani
Kadayıflı Revani
Revani Şerbeti
Revani Çeşitleri
İki Renkli Revani
Pudingli Revani
Yoğurtlu Revani
Sütlü Revani
Şam Tatlısı Revani
Fındıklı Revani Tatlısı
Revani Kaç Kalori
Kakaolu Revani
Portakallı Revani
Meksika Revanisi
Kolay Revani
Mavi Haşhaşlı Revani
Dondurmalı Revani
Cevizli Revani Tatlısı
Siyah Haşhaşlı Revani
Popüler İçerik
Revani Şerbeti
Revani Şerbeti
Revani şerbeti, Kolay gibi görünse bazı püf noktalarına dikkat edilmesi gerekir. Aksi halde, şerbet değil de şekerli su olacaktır. Revani şerbetinde s...
Revani Çeşitleri
Revani Çeşitleri
Revani çeşitleri, hakkında fikir edinmek ve denemek isterseniz, yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Revani en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Re...
İki Renkli Revani
İki Renkli Revani
İki Renkli Revani, İki renkli revani tatlısı evde her zaman bulunan malzemeler ile hem yapımı kolay hem lezzetli bir ikramdır. İki renkli revani tat...
Pudingli Revani
Pudingli Revani
Pudingli Revani, Revani, Türk mutfağındaki sevilen tatlılardan biridir. Osmanlı döneminde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi şerefine saraya mensup ...
Yoğurtlu Revani
Yoğurtlu Revani
Yoğurtlu revani; benim çocukluğumun en sevdiğim tatlılarından bir tanesidir. Annem ne zaman misafir gelecek olsa bu tatlıdan yapardı ve tüm kardeşleri...
Sütlü Revani
Sütlü Revani
Sütlü Revani, Revani genellikle Iğdır ve İstanbul yörelerinde tercih edilmekle birlikte Türk mutfağının hemen her bölgesinde yapılan bir tatlıdır. Kök...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Yumurtasız Revani
Revani Püf Noktaları
Yoğurtsuz Revani
Haşhaşlı Revani Oktay Usta
Oktay Usta Revani
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019