Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri
05 Temmuz 2024

Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Revani

Cahide Jibek Revani, az zamanda ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz çok lezzetli bir tatlı tarifidir. Eğer uzun uğraşlar gerektiren tatlılar yapmaya vaktiniz yoksa, bu tarif tam size göre. Muhteşem lezzeti ve görüntüsü ile sizi asla mahcup etmeyecektir. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Kolay gelsin.

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi

Şerbeti Hazırlamak İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4.5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Cahide Jibek Revani Nasıl Yapılır?

Revaniyi yapmaya ilk olarak şerbetini hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için küçük bir tencereye şekeri alıyoruz. Üzerine 4.5 su bardağı su ilave edip 15 dakika orta ateşte kaynatıyoruz. Şerbeti ocaktan indirmeye yakın birkaç damla limon suyu ilave ediyoruz. Altını kapattıktan sonra balkona veya soğuk bir yere alarak hızlı bir şekilde soğumasını sağlıyoruz.

Geniş bir karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip karışım kar haline gelinceye kadar çırpıyoruz. Sütü, yoğurdu ve sıvı yağı ilave edip karıştırıyoruz. İrmiği, kabartma tozunu ve karbonatı ilave edip çırpıcı ile bir miktar daha karıştırıyoruz. En son unu ekleyip güzelce karıştırarak kek hamuru kıvamında akışkan bir hamur elde ediyoruz. Portakal veya limon kabuğunu rendenin en ince kısmı ile rendeleyip hamura ilave ediyoruz. Fırın tepsisinin dibini margarin ile yağlayıp, hamurun tamamını tepsiye boşaltıyoruz. Hamurun tepsinin yüzeyine eşit miktarda yayılması için sağa ve sola tepsiyi sert hareketler ile sallıyoruz. Bu işlemin ardından hamurun yüzeyinde hava kabarcıkları oluşacaktır.

190 derece soğuk fırına veriyoruz. Altı üstü pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardıktan sonra hamurun 7-8 dakika kadar soğumasını bekliyoruz. Revaninin hamuru eli yakmayacak soğukluğa geldiğinde soğuyan şerbeti üzerine ilave ediyoruz. Revaninin üzerini herhangi bir şeyle kapatmıyoruz. Üzeri kapandığında revani ısısını içinde hapsedeceği için çok yumuşak olacaktır. Bu yüzden biz açık olmasını tercih ediyoruz.

Revani şerbeti ile buluştuktan iki saat sonra servise hazır hale gelecektir. Kare kare dilimleyerek, üzerini hindistan cevizi veya benzeri bir şey ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Hindistan Cevizli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Revani Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Güncel

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri