Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Ispanaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Revani

Ispanaklı revani, belki de birçok kişinin daha önce hiç denemediği ve denedikten sonra favorileri arasına ekleyeceği tatlı tarifleri arasında yer alacaktır. İçeriğinde bulunan ıspanak sayesinde vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan bu tatlı, üzerine eklenen krema ve krem şanti ile de göz zevkinize hitap edecektir.

Ispanaklı Revani Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ıspanak yaprağı püresi
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet yumurta

Şerbeti İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 su bardağı kaynamış-soğumuş süt
  • 1 paket krem şanti
  • Süslemek için kiraz veya çilek

Ispanaklı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle ıspanakların sadece yapraklarını ayıklayarak iyice yıkayın ve robottan veya karıştırıcı ile püre haline getirin. Genişçe bir kab alarak içine yumurtaları tek tek kırın ve üzerine şekeri ekleyerek mikser veya bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpın. Şeker ve yumurtaları iyice çırptıktan sonra üzerine önceden hazırladığınız ıspanak püresini ekleyerek karıştırmaya devam edin. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu da ekleyip karıştırın. Son olarak un, kabartma tozu ve irmiği ilave ederek iyice karıştırın ve yağlanmış orta boy bir borcama veya yağlı kâğıt serilmiş bir borcama yayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırın ısıları birbirini tutmadığı için, ıspanaklı revaninin üzeri kızarana kadar pişirin.

Başka bir tarafta orta boy bir tencereye belirtilen ölçüde su ve şekeri ekleyerek karıştırın ve ocağın üzerine koyun. Orta ateşte şerbet koyulaşana kadar kaynatın. Şerbet olmaya yakın içine birkaç damla limon suyu ekleyin ve yaklaşık 1-2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Biraz ılıması için bekleyin.

Başka bir tarafta bir bardak soğuk süt ile bir paket krem şantiyi iyice çırpın ve buzdolabına kaldırın. Ispanaklı revani kızardıktan sonra fırından çıkararak biraz soğuması için bekletin. Revani biraz ılındıktan sonra üzerine sıcaklığı biraz geçmiş şerbeti yavaşça gezdirin. Şerbetin ıspanaklı revaninin iyice çekmesi için, önceden revaniyi dört parçaya bölüp şerbeti dökerseniz daha iyi çekecektir. Biraz bekledikten sonra üzerine krem şantiyi yayarak soğuması için bekletin. Ispanaklı revani tarifiniz hazır. Şimdiden afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

1. Ispanaklı revaninin üzerini daha lezzetli ve görsel olarak daha çekici hale getirmek için üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serpebilirsiniz.

2. Ispanak püresini hazırlarken, püreyi daha pürüzsüz hale getirmek için blender kullanabilirsiniz.

3. Şerbeti dökerken revaninin tamamen soğuduğundan emin olun, aksi takdirde tatlınız hamurlaşabilir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Beyazıt

12 Temmuz 2024 Cuma

Ilk kez ıspanaklı revani yapmayı denedim ama şerbeti dökerken tatlım neden hamurlaştı? Acaba şerbetin sıcaklığı mı yanlış oldu yoksa başka bir şey mi yaptım yanlış?

Cevap yaz

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Şam Tatlısı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Mavi Haşhaşlı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu Revani Tarifi ve Malzemeleri