Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Revani Nasıl Yapılır? Tarifi ve Malzemeleri

Revani Nasıl Yapılır?

Revani, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Osmanlı devrinde Ermenistan ve Erivan'ın fethedilmesi onuruna o zamanın saray aşçılarının icat ettiği ve Erivan zaferi nedeniyle "Revani" ismini verdikleri bir tatlı türüdür. Revaniye bazı yörelerde sünger tatlısı veya yoğurt tatlısı denilir. İçerisine yoğurt konur ve şerbetli bir tatlıdır.

Revani Yapımında Kullanılacak Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı buğday unu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su (600 ml)
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 8-10 damla limon suyu

Üzeri İçin

  • Kaymak
  • Fıstık tozu
  • Hindistan cevizi

Revani Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine 3 su bardağı toz şekeri ve 3 su bardağı suyu koyarak kaynatmaya başlayın. Şerbet kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 15-20 dakika kadar kısık ateşte kıvamını alana kadar kaynatın. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynatın. Şerbet hazır hale geldikten sonra oda sıcaklığında soğuması için dinlenmeye bırakın.

Bir karıştırma kabının içine 3 adet yumurta kırın ve üzerine 1 su bardağı toz şekeri ekleyin. Karışımı krema haline gelene kadar çırpın. Ardından kabartma tozu, vanilya, un, irmik, rendelenmiş limon kabuğu, yoğurt ve sıvı yağı ekleyerek iyice çırpın. Bir fırın tepsisi ya da borcamın tabanını yağlayın ve hazırladığınız revani hamurunu kaba dökün.

Hazırladığınız revani hamurunu, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra, tatlı sıcakken soğumuş şerbeti üzerine gezdirerek dökün.

Revani tatlısını, oda sıcaklığında iki saat kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına koyun. Üzerine isteğe bağlı olarak Antep fıstığı tozu, Hindistan cevizi ve kaymak ekleyerek servis yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Revaninin daha lezzetli olması için birkaç püf noktaya dikkat etmek gerekmektedir. Şerbetin tamamen soğuk, revaninin ise sıcak olması, şerbetin daha iyi çekilmesini sağlar. Ayrıca, revaninin üzerine dökülen şerbet miktarını iyi ayarlamak önemlidir; fazla şerbet tatlının hamurlaşmasına neden olabilir.

Revaninin üzerine konulan kaymak, fıstık tozu ve Hindistan cevizi gibi malzemeler, tatlının lezzetini artırmakla kalmaz, aynı zamanda görselliğini de zenginleştirir. Bu malzemeler, misafirlerinize sunarken tatlıyı daha çekici hale getirir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri

Cahide Jibek Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Süt Şerbetli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kolay Revani Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İki Renkli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri