Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani

Kaymaklı revani, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Yöreden yöreye ve mutfaktan mutfağa tariflerde bazı farklılıklar görülse de, temel özellikleri ve lezzeti ile her zaman beğeni toplar. İrmik ile yapıldığı ve un kullanılmadığı için gluten hassasiyeti olan bireyler tarafından da rahatlıkla tüketilebilir.

Kaymaklı Revani İçin Gerekli Malzemeler

Kek İçin
  • 8 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Şerbet İçin
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
Kaymaklı Revani Nasıl Yapılır?

Şerbetin Hazırlanması

Öncelikle şerbeti hazırlayalım. Bunun için toz şeker ve suyu bir tencereye alın. Tencereye koyduğunuz toz şeker ve suyu kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynayıncaya kadar ocakta tutun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha ocakta tutup ardından altını kapatın. Şerbeti ılınmaya bırakın.

Kekin Hazırlanması

Oda sıcaklığına gelen yumurtaları mikser ile yüksek devirde yaklaşık 5 dakika çırpın. Üzerine şekeri ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu işlemi şeker yumurtaların içinde iyice eriyene kadar sürdürün. İrmik ve kabartma tozunu başka bir kapta iyice karıştırın.

Kuru karışımı, yumurta ve şeker karışımına azar azar ekleyerek bir spatula yardımıyla iyice karıştırıp pürüzsüz bir hamur elde edin. Boza kıvamına ulaşan hamuru, çapı 30-35 cm olan iyice yağlanmış bir fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırına koyun. Fırının ayarını alt-üst konumuna getirip yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Her fırının ayarı farklı olabileceği için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın. Üzeri altın sarısı olduğunda fırından çıkarın.

Şerbetin Eklenmesi ve Sunum

Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine, önceden hazırlayıp ılınmaya bıraktığınız şerbeti dökün. Şerbetini iyice çekmesi için bekleyin. Şerbetini çeken revaniyi dilimleyerek üzerine Hindistan cevizi (isteğe bağlı) ve kaymak koyarak servis edebilirsiniz. Alternatif olarak, porsiyonlar şeklinde dilimleyip arasına kaymak koyarak da servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Şensal

12 Temmuz 2024 Cuma

Kaymaklı revani yaparken şerbeti kaynatırken şeker tam olarak erimedi. Bu durum normal mi, yoksa bir yerde hata mı yaptım? ޞerbeti kaynattıktan sonra limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha ocakta tutmak yeterli mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba ޞensal,

ޞerbet yaparken şekerin tamamen erimemesi normal değil. ޞekerin tamamen erimesi için şerbeti kaynatmaya başlamadan önce şekerle suyu iyice karıştırıp şekerin tamamen çözülmesini sağlayabilirsin. ޞayet şeker erimediği halde kaynatmaya başlarsan, şerbetin tam olarak istediğin kıvamda olmayabilir.

Limon suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatmak yeterlidir. Bu süre, şerbetin kıvamını alması ve limon suyunun şerbetle iyice bütünleşmesi için idealdir. Ancak, şekerin tamamen eridiğinden emin olmadan bu aşamaya geçmemelisin. Umarım bu bilgiler işine yarar ve kaymaklı revanin harika olur!

Sevgiler,
ޞensal

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kadayıflı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Güncel

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Revani Püf Noktaları Nelerdir?

Güncel

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri