Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Yumurtasız Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtasız revani, birçok kişi tarafından severek tüketilen pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Kış aylarında, yemeklerden sonra tatlı bir şeyler yeme ihtiyacı duyduğumuz anlarda, mutfakta kolayca hazırlayabileceğiniz bu tatlı, içinde yumurta olmamasına rağmen lezzetinden hiçbir şey kaybetmez. Yumurtasız tatlı veya pasta tüketen birçok kişi vardır, özellikle alerji durumu olanlar veya yumurtayı sevmeyenler için ideal bir tatlı çeşididir. Yumurtasız revani, hafif ve akşam yemeğinden sonra rahatsız etmeyecek bir tatlıdır. Üstelik içinde yumurta olmaması, tatlının daha da hafif olmasını sağlar.

Yumurtasız Revani İçin Gerekli Malzemeler
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı karbonat
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Yumurtasız Revani Nasıl Yapılır?

Tatlımızı yapmaya başlamadan önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım. Geniş bir tencere içerisine şeker ve suyu ilave ederek kaynamaya bırakılır. 30 dakika kaynaması şerbet için yeterlidir. Kaynadıktan sonra bir yemek kaşığı limon suyu eklenir ve ocaktan alınarak beklenir. Ayrı bir kap içinde yoğurt ve şeker iyice mikser yardımıyla çırpılır. Çırpılan malzemelerin üzerine un ve irmik eklenerek çırpılmaya devam edilir. İyice çırpılan malzemelere karbonat ve sıvı yağ eklenerek son olarak karıştırılır. Pişireceğiniz borcam ya da fırın tepsisini yağlayıp hazırlanan malzeme dökülerek 180 derece önceden ısıtılan fırına konur. Kızarana ve piştiğinden emin olana kadar fırında kalır, sonra alınır. Soğutulan şerbet, sıcak olan yumurtasız revani üzerine dökülür. Soğuyan yumurtasız revani üzerine isterseniz fındık, ceviz gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler ve İpuçları

Yumurtasız revaniyi daha da lezzetli hale getirmek için bazı ekstra malzemeler ekleyebilirsiniz. Örneğin, tatlının içine rendelenmiş limon veya portakal kabuğu ekleyerek hoş bir aroma katabilirsiniz. Ayrıca, şerbetin içine birkaç damla gül suyu ekleyerek farklı bir tat elde edebilirsiniz. Tatlınızı servis ederken üzerine Hindistan cevizi serpebilir veya yanında bir top dondurma ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Revani Kaç Kalori?

Revani Kaç Kalori?

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Krem Şantili Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtsuz Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kaymaklı Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Sade Revani Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Revani Tarifi ve Malzemeleri