Revani yapmayı düşündüğümde, tarifin tarihsel kökleri beni her zaman etkiliyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bu tatlının, nasıl bu kadar sevilip herkesin sofralarında yer bulduğunu merak ediyorum. İrmik ve yoğurt gibi malzemelerin bir araya gelmesi ile elde edilen o eşsiz lezzet, gerçekten de damakları şenlendiriyor. Peki, sizce revani yaparken en çok hangi malzeme lezzeti etkiliyor? Şerbetin tatlılığı mı yoksa hamurun kıvamı mı? Ayrıca, misafirlerimize sunarken üzerini süslemenin önemini de düşünüyorum; sizce hindistan cevizi mi yoksa ceviz mi daha çok yakışır?
Revani yapmayı düşündüğümde, tarifin tarihsel kökleri beni her zaman etkiliyor. Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen bu tatlının, nasıl bu kadar sevilip herkesin sofralarında yer bulduğunu merak ediyorum. İrmik ve yoğurt gibi malzemelerin bir araya gelmesi ile elde edilen o eşsiz lezzet, gerçekten de damakları şenlendiriyor. Peki, sizce revani yaparken en çok hangi malzeme lezzeti etkiliyor? Şerbetin tatlılığı mı yoksa hamurun kıvamı mı? Ayrıca, misafirlerimize sunarken üzerini süslemenin önemini de düşünüyorum; sizce hindistan cevizi mi yoksa ceviz mi daha çok yakışır?
Cevap yaz