Revani yapmaya karar verdiğimde, malzemelerin hepsini hazırladıktan sonra şerbeti pişirmek için su ve toz şekeri tencereye koydum. Kaynadıktan sonra limonu ekleyip 10 dakika daha kaynattım. Sonrasında kek harcını hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpmaya başladım. Krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ettim. Sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırdım. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekledikten sonra homojen bir karışım elde ettim. Hamuru yağladığım kare borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirdim. Kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol ettim. Kek fırından çıktıktan sonra, sıcak kekin üzerine soğuyan şerbeti döktüm ve bir süre çekmesi için beklettim. Son olarak, dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis ettim. Yanında dondurma ile sunmak, tatlıyı daha da lezzetli hale getirdi. Bir dahaki sefere, şerbetin içine damla gül suyu eklemeyi düşünüyorum, acaba daha yoğun bir tat elde edebilir miyim?
Revani yapmaya karar verdiğimde, malzemelerin hepsini hazırladıktan sonra şerbeti pişirmek için su ve toz şekeri tencereye koydum. Kaynadıktan sonra limonu ekleyip 10 dakika daha kaynattım. Sonrasında kek harcını hazırlamak için yumurta ve şekeri çırpmaya başladım. Krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam ettim. Sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırdım. İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekledikten sonra homojen bir karışım elde ettim. Hamuru yağladığım kare borcama döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirdim. Kürdan testiyle kekin pişip pişmediğini kontrol ettim. Kek fırından çıktıktan sonra, sıcak kekin üzerine soğuyan şerbeti döktüm ve bir süre çekmesi için beklettim. Son olarak, dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis ettim. Yanında dondurma ile sunmak, tatlıyı daha da lezzetli hale getirdi. Bir dahaki sefere, şerbetin içine damla gül suyu eklemeyi düşünüyorum, acaba daha yoğun bir tat elde edebilir miyim?
Cevap yaz