Revani hasasl� tarifini denemek harika bir fikir! Özellikle Ramazan ay�nda bu tatl�n�n tercih edilmesi, onun ne kadar sevildiğini gösteriyor. Hasas (susam) eklenmesi ise tatl�ya farklı bir lezzet katacak gibi görünüyor. Şerbetin hazırlanma aşamas� da oldukça pratik, kaynad�ktan sonra limon suyu eklenmesi çok güzel bir dokunuş. Hamurun hazırlanmas�nda yoğurt kullanmak, muhtemelen yumuşak bir doku sağlam� olacaktır. Fırından çıkan sıcak revaniye soğuyan şerbetin dökülmesi, tatl�n�n lezzetini artıracak. Misafirlerime sunarken üzerini hindistan cevizi veya f�st�k ile süslemek istiyorum. Bu tarifin yanında Türk kahvesi ile sunulmas� da güzel bir gelenek. Denemeye değer bir tarif gibi görünüyor!
Revani hasasl� tarifini denemek harika bir fikir! Özellikle Ramazan ay�nda bu tatl�n�n tercih edilmesi, onun ne kadar sevildiğini gösteriyor. Hasas (susam) eklenmesi ise tatl�ya farklı bir lezzet katacak gibi görünüyor. Şerbetin hazırlanma aşamas� da oldukça pratik, kaynad�ktan sonra limon suyu eklenmesi çok güzel bir dokunuş. Hamurun hazırlanmas�nda yoğurt kullanmak, muhtemelen yumuşak bir doku sağlam� olacaktır. Fırından çıkan sıcak revaniye soğuyan şerbetin dökülmesi, tatl�n�n lezzetini artıracak. Misafirlerime sunarken üzerini hindistan cevizi veya f�st�k ile süslemek istiyorum. Bu tarifin yanında Türk kahvesi ile sunulmas� da güzel bir gelenek. Denemeye değer bir tarif gibi görünüyor!
Cevap yaz